21 juli: Lezing 20 jaar Zutphense fotojournalistiek

PVG.080422.03 Afsluiting van de Ontmoeting, uitstrooien van het gekleurde zand van de Mandala in de IJssel door Rinpoche. Foto Patrick van Gemert, Zutphens Persbureau

Fotograaf Patrick van GemertHoe komen nieuwsfoto’s in de krant? Fotograaf Patrick van Gemert, een van onze organisatoren, fotografeert al meer dan twintig jaar het nieuws in Zutphen. Met werk uit die twintig jaar heeft hij een tentoonstelling samengesteld (tot 31 augustus te zien in de Musea Zutphen) en hij houdt zondag 21 juli een lezing over zijn werk. Aanleiding is het twintigjarig bestaan van Zutphens Persbureau, het bedrijf van hem en zijn partner journalist/tekstschrijver Fiona de Heus. In het auditorium van Musea Zutphen vertelt hij meer over de foto’s die in de tentoonstelling te zien zijn en hij vertelt over de ontwikkeling van de fotografie door de jaren heen.

Kaarten voor de lezing kosten 12,50 euro per persoon. Met deze toegangskaart is het ook mogelijk om na de lezing de World Press Photo-tentoonstelling te bezoeken. Wie bovendien de Musea Zutphen wil zien betaalt 2,50 euro extra. Bestel ze in onze webshop.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *