Coronamaatregelen

De World Press Photo tentoonstelling is vanaf 12 juli weer tezien in de Zutphense Walburgiskerk. Vandaag is de metershoge banier weer opgehangen aan de gevel van de tentoonstellingslocatie. Foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

In alle rust en ruimte de foto’s bekijken! Dit jaar is een bezoek aan de tentoonstelling iets anders dan voorgaande jaren. We willen dat iedereen op verantwoorde wijze van de tentoonstelling kan genieten en dus hebben wij ook maatregelen getroffen. Ze zijn gebaseerd op het coronaprotocol dat de Museumvereniging heeft opgesteld. Uiteraard geheel in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Neem ook zelf uw verantwoordelijkheid en blijf thuis als u klachten heeft. Lees hier wat dit betekent:

Tijdslot bij binnenkomst

Bezoeken van de tentoonstelling World Press Photo in de Walburgiskerk gaat met een zogenaamd tijdslot. Dit houdt in dat u als bezoeker in kleine groepjes in een tijdspanne van 20 minuten binnenkomt. Vervolgens heeft u maximaal 1,5 uur de tijd om de tentoonstelling te bezoeken. Reserveer hier uw tijdslot. U ontvangt per e-mail een ticket dat u kunt printen óf kunt downloaden op uw telefoon of tablet, zodat uw entreebewijs bij de ingang kunt laten zien.

1,5 uur bezoektijd

Daarna heeft u maximaal 1,5 uur de tijd om de tentoonstelling te bezoeken. Wij vragen u nadrukkelijk zich aan het tijdslot van binnenkomst en de 1,5 uur bezoektijd te houden! Op deze wijze zijn er nooit meer dan 100 mensen tegelijkertijd in de kerk aanwezig. U krijgt bij binnenkomst een brochure waarin u de beschrijving van de foto’s kunt lezen zodat u afstand kunt houden van de foto’s.

Eenrichtingsverkeer

Bij binnenkomst in de kerk is er de mogelijkheid uw handen te ontsmetten. Houd 1,5 meter afstand van de medewerkers van de tentoonstelling en de andere bezoekers! De tentoonstelling is via een rechte opstelling te bekijken, het is niet de bedoeling dat u langs de tentoonstelling gaat ‘zwerven’ of terugloopt naar een beeld dat u nog een keer wilt zien. Doordat er één looprichting is in de kerk, verlaat u de kerk via een andere deur dan waar u binnenkomt.

Corona spelregels te lezen in de kerk
In de kerk vindt u informatie over de manier waarop de organisatie de coronamaatregelen heeft toegepast. Zo weet iedereen hoe we op verantwoorde wijze kunnen genieten van de tentoonstelling.

De genomen maatregelen zijn gebaseerd op het coronaprotocol opgesteld door de Museumvereniging.


Reserveer hier de tickets voor uw tijdslot