Inverto Logo
Super Clean Personal Portfolio
Hey, I am Inverto. Super Clean Personal Portfolio WordPress Theme. Built with emphasis on clean, content oriented, modern & minimalistic design.

Recent Work
  Go to Portfolio
  Latest Tweets
  Follow us on Twitter
  Follow me
  World Press Photo Zutphen

  De geschiedenis van de fotocamera

  14 juni 2018/Nieuws

  Tegenwoordig worden bijna alle prijswinnende foto’s van World Press Photo gemaakt met een digitale camera. Daar gaat een lange ontwikkeling van glasplaten, chemicaliën en films aan vooraf. Deze geschiedenis, die in de negentiende eeuw begint, is nu te zien in de credokapel. Daar staan tientallen camera’s opgesteld, waaronder negentiende-eeuwse “houten” toestellen, de eerste metalen camera uit 1849 en de onder liefhebbers zeer begeerde Voigtländer Bessa L (black) “100 Years Heliar” en de meest gebruikte perscamera van rond 1950 van het merk Hasselblad.

  Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Fotografica Museum Zoetermeer en Fotografica. Deze Nederlandse vereniging van fotografieverzamelaars bestaat sinds 1977. De meeste leden hebben bezienswaardige collecties op verschillende gebieden van fotografica en sommigen hebben daarmee een museum ingericht, zoals dat in Zoetermeer. „We voelen ons verantwoordelijk voor het behoud van industrieel, ambachtelijk en cultureel-fotografisch erfgoed”, aldus Pim van der Veer namens de vereniging.