Inverto Logo
Super Clean Personal Portfolio
Hey, I am Inverto. Super Clean Personal Portfolio WordPress Theme. Built with emphasis on clean, content oriented, modern & minimalistic design.

Recent Work
  Go to Portfolio
  Latest Tweets
  Follow us on Twitter
  Follow me
  World Press Photo Zutphen

  De mensen achter

  Zutphen: Doen!

  Maak kennis met de stichting achter World Press Photo Zutphen

  De organistatie van World Press Photo Zutphen. V.l.n.r. Arjen Woudenberg, Peter Meulenbroek, Fiona van Gemert-de Heus, Patrick van Gemert en Hans van Geffen.

  De organistatie van World Press Photo Zutphen. V.l.n.r. Arjen Woudenberg, Peter Meulenbroek, Fiona van Gemert-de Heus, Patrick van Gemert en Hans van Geffen.

  Zutphen? Doen! Onder dat motto hebben vijf gelijkstemden de handen ineen geslagen en World Press Photo naar Zutphen gehaald. „Want een dagje Zutphen? Dat moet je gewoon doen”, vinden ze. En helemaal nu er zo’n fantastische tentoonstelling is.

  Die vijf personen zijn Peter Meulenbroek, Arjen Woudenberg, Hans van Geffen, Patrick van Gemert en Fiona van Gemert-de Heus. Zij besloten een jaar geleden om hun individuele expertises in te zetten voor een gezamenlijk project voor Zutphen. De Vordenaar in het gezelschap, Peter Meulenbroek, is in het dagelijks leven eigenaar van reclamebureau Hollands Pracht in Apeldoorn. De andere vier komen uit Zutphen. Arjen Woudenberg heeft daar een uitgeverij, KM Uitgevers, gespecialiseerd in culinaire en kunstboeken. Hans van Geffen is bedrijfsadviseur en Patrick van Gemert (fotograaf) en Fiona de Heus (journalist en tekstschrijver) zijn de eigenaren van Zutphens Persbureau.

  Daadkrachtig

  In 2014 opperde voorzitter Peter Meulenbroek het idee om in Zutphen de World Press Photo-tentoonstelling te laten zien. Iedereen werd meteen enthousiast voor dit idee. Zonder ellenlange vergaderingen, maar daadkrachtig besloten ze te onderzoeken wat hiervoor nodig was. Iedere keer als ze elkaar troffen waren ze een stap verder. Zutphen en wijde omgeving bleek voor World Press Photo nog een donkere plek op de wereldkaart te zijn en de organisatie van de internationale wedstrijd raakte al net zo enthousiast over het idee. In de Sint Walburgiskerk werd een prachtige locatie gevonden voor de tentoonstelling en toen de vijf het idee hier en daar dropten, stroomden de positieve reacties binnen.

  “Beeld past bij Zutphen”

  „Ik wil World Press Photo naar Zutphen hebben in een zoektocht naar een nieuwe identiteit voor Zutphen. En dat kun je het beste doen aan de hand van sterke merken”, aldus voorzitter Peter Meulenbroek. „Het begrip “beeld” past goed bij Zutphen. Het succes van deze tentoonstelling kan dat bevestigen en aanleiding zijn om volgend jaar nog groter uit te pakken. De voorbereiding tot nu toe is prettig en met veel waardering van de omgeving (sponsors, politiek en betrokkenen). Dat geeft een goed gevoel en bevestigt dat we op de goede weg zijn.” Patrick van Gemert beaamt dat. „We willen Zutphen op de kaart zetten voor mij als fotograaf is het natuurlijk geweldig om dat met zo’n wereldberoemde fototentoonstelling te doen. Fotografie past bij Zutphen – de oudste foto van Nederland ligt hier zelfs in het museum.” Fiona de Heus vult hem aan: „Het werkt heel inspirerend om met deze groep professionals aan dit evenement te werken. World Press Photo is een fantastisch label en ik vind het een eer dat de organisatie zo positief is over Zutphen. We zijn ook blij verrast dat er spontaan vanuit allerlei hoeken zoveel initiatieven worden genomen om op het thema in te spelen.”

  Samenwerking

  Hans van Geffen: „Het idee van ons allen was om te komen tot samenwerking. Een van de voorwaarden die wij ons gesteld hebben was iets te organiseren wat de stad Zutphen ten goede zou komen. Het idee om de World Press Photo tentoonstelling naar Zutphen te halen werd direct omarmd.  Voor Zutphen is het een uitgelezen kans om zich te promoten, waar  ik in mijn energie in wil stoppen.  Want Zutphen is de stad waar ik geboren en getogen ben. Zutphen een van de 100 steden waar de tentoonstelling te zien is. Zutphen staand tussen de steden Sydney, Ottawa, Rio de Janeiro, dat is toch prachtig.”

  Bewaren