Inverto Logo
Super Clean Personal Portfolio
Hey, I am Inverto. Super Clean Personal Portfolio WordPress Theme. Built with emphasis on clean, content oriented, modern & minimalistic design.

Recent Work
  Go to Portfolio
  Latest Tweets
  Follow us on Twitter
  Follow me
  World Press Photo Zutphen

  Fiona de Heus, secretaris

  Fiona de Heus. Journalist en tekstschrijver Fiona de Heus studeerde in 1998 af aan de Faculteit Journalistiek en Communicatie aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze schrijft teksten in opdracht van media, bedrijven en instellingen. Voordat er een letter op papier komt, luistert Fiona goed naar wat de opdrachtgever wil bereiken met zijn uitingen en helpt de opdrachtgever om zijn boodschap duidelijk te krijgen. Daardoor is zij in staat om de teksten goed af te stemmen op de ontvanger, de doelgroep van de opdrachtgever.

  Waarom ben je betrokken bij WPPZ?
  “World Press Photo is de top of the bill als je het hebt over fotojournalistiek, met verhalen over de realiteit die verteld moeten worden. Het is een sterk merk, dat perfect past in Zutphen. De tentoonstelling is over de hele wereld te zien in grote steden en nu dus ook in onze stad. Ik span me er graag voor in om dit een succes te laten zijn en zoveel mogelijk mensen, uit een wijde omtrek rond Zutphen, de kans te geven de tentoonstelling te zien.”

  Hoe kijk je terug op vorig jaar?
  “Vorig jaar waren we allemaal blij verrast door de enorme belangstelling en het enthousiasme van velen. Je hoort vaak dat aantal van 10.000 bezoekers vallen, maar wat mij vooral blij maakt is dat zoveel partijen spontaan enthousiast werden en zich aan het evenement wilden verbinden. Met als resultaat dat er een jaar later meer activiteiten rond de tentoonstelling georganiseerd worden en het thema fotografie steeds meer gaat leven in Zutphen.”

  Wat zijn je verwachtingen voor dit jaar?
  “Dit jaar hebben we een en ander veranderd ten opzichte van vorig jaar, zoals ruimere openingstijden en een avondopenstelling om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de tentoonstelling te bekijken. Met de extra tentoonstelling KidsRights in de Credokapel kunnen mensen ook beter uitwaaieren wat ruimte geeft om rustig alle beelden te bekijken en de toelichting te lezen. Met de hulp van de veertig gedreven vrijwilligers, de kerk en de sponsors verwacht ik dat alles soepel verloopt.”

  Welke foto uit de WPP16 raakt jou het meest en waarom?
  “Ik ben gefascineerd door de categorie “Long term projects”: fotografen die hun onderwerpen járen volgen. Ik vraag me af hoe dat in zijn werk gaat. Hoe blijf je, ook na jaren, een buitenstaander, objectief? Hoe onderdruk je een neiging om een situatie te veranderen? Ook dit jaar zijn de long term projects intrigerend, zoals de serie “A life in death” van Nancy Borowick, die haar ouders volgde – beide terminale kankerpatiënten.”