Inverto Logo
Super Clean Personal Portfolio
Hey, I am Inverto. Super Clean Personal Portfolio WordPress Theme. Built with emphasis on clean, content oriented, modern & minimalistic design.

Recent Work
  Go to Portfolio
  Latest Tweets
  Follow us on Twitter
  Follow me
  World Press Photo Zutphen

  Patrick van Gemert, bestuurslid

  Patrick van Gemert. Fotograaf Patrick van Gemert volgde opleidingen aan de Fotovakschool te Apeldoorn en de Foto Academie te Amsterdam en heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Door zijn rustige aanpak en zijn geduld slaagt hij er altijd in om met een foto terug te komen, die net even anders is.

  Waarom ben je betrokken bij WPPZ?
  “Omdat World Press Photo een prachtige tentoonstelling is die perfect bij mijn werk als fotograaf past.”

  Hoe kijk je terug op vorig jaar?
  “Met gepaste trots, we hebben met z’n vijven een prachtig evenement neergezet waar bijna 10.000 bezoekers op zijn afgekomen, een heel mooi evenement dat Zutphen op de landelijke fotokaart heeft gezet. En als klap op de vuurpijl kwam winnaar Mads Nissen een lezing geven in de kerk.”

  Wat zijn je verwachtingen voor dit jaar?
  “Ik hoop op een vergelijkbare opkomst als vorig jaar, en ik ben er van overtuigd dat we dat ook weer gaan halen. Daarnaast denk ik dat het diner in de kerk heel bijzonder zal zijn en dat de lezing van Eddy van Wessel een mooi kijkje in het leven van deze bijzondere fotograaf zal bieden. De rondleiding van Evert Hermans zal mensen de ogen laten openen over de keuzes die fotografen en beeldredacteuren dagelijks maken; een leerzame en exclusieve rondleiding lijkt mij.”

  Welke foto uit de WPP16 raakt jou het meest en waarom?
  “De foto van Anuar Patjane Floriuk, een prachtige onderwaterfoto van een bultrug met haar pasgeboren kalf ┬átussen de duikers. Mooi in zwart/wit uitgevoerd. Ik denk dat deze foto in kleur veel minder sterk was geweest.”