Inverto Logo
Super Clean Personal Portfolio
Hey, I am Inverto. Super Clean Personal Portfolio WordPress Theme. Built with emphasis on clean, content oriented, modern & minimalistic design.

Recent Work
  Go to Portfolio
  Latest Tweets
  Follow us on Twitter
  Follow me
  World Press Photo Zutphen

  Fotozomer Zutphen

  13 juli 2018/Nieuws

  Fotografie heeft een hoofdrol deze zomer in Zutphen. Onder de noemer Fotozomer Zutphen heeft de stichting Zutphen Promotie verschillende evenementen gecombineerd: de “jubileumtentoonstelling” van het 95-jarige fotografencollectief De Zutphen, Een Andere Kijk op Zutphen op verschillende locaties in de stad van de club Zoom In en de expositie van fotografe Jessica de Lepper in het stadhuis naar aanleiding van haar boek Parel van de Achterhoek.

  Dat in de stad zoveel aandacht voor fotografie is, staat niet op zichzelf. In het Stedelijk Museum wordt zelfs de oudste foto van Nederland bewaard. Dit is een reproductie van een prent, gedateerd op 25 november 1839. De foto maakt deel uit van een album amicorum van Aarnout Jacobus van Eyndhoven, een kunstenaar in Zutphen woonde. Het was een bijdrage aan het boek van de eveneens uit Zutphen afkomstige apotheker Willem Hallegraeff. Vanwege de lichtgevoeligheid is deze foto niet te zien. De andere tentoonstellingen zijn dat wel.

  De World Press Photo tentoonstelling is vanaf 15 juli weer tezien in de Zutphense Walburgiskerk. Vandaag is de metershoge banier weer opgehangen aan de gevel van de tentoonstellingslocatie. (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

  World Press Photo 2018 – 6 t/m 29 juli

  Walburgiskerk (Kerkhof 3). Tickets à € 5 verkrijgbaar bij de kassa en bij VVV Zutphen.
  De internationale en spraakmakende World Press Photo tentoonstelling is deze zomer voor de vierde keer te bezichtigen in Zutphen. Van 6 tot en met 29 juli zijn de ruim 150 nieuwsfoto’s te zien in de onlangs gerenoveerde Walburgiskerk.

  Parels van de Achterhoek – 2 juli t/m 31 augustus

  Stadhuis Zutphen (’s-Gravenhof 2). Gratis entree.
  In het stadhuis is een expositie te zien waarbij ‘Parels van de Achterhoek’ centraal staan. Fotografe Jessica de Lepper portretteerde twintig geboren en/of getogen Achterhoekers, die het ultieme in hun vak bereikten en trots zijn op hun afkomst.

  Bennie Jolink. Foto Jessica de Lepper.
  Fotozomer Zutphen 2018

  Een Andere Kijk op Zutphen – 2 juli t/m 30 september

  Diverse locaties in de binnenstad. Gratis entree.
  Een uniek onderdeel van de Fotozomer is Een Andere Kijk op Zutphen. Zesentwintig hobbyfotografen van fotoclub Zoom-in Zutphen exposeren bij vijfentwintig Zutphense ondernemers hun ‘andere kijk op Zutphen’. Bekijk deze foto’s terwijl je de leukste winkels van Zutphen ontdekt!

  95 jaar De Zutphense – Passie voor fotografie – 11 t/m 29 juli

  De Witte Vleugel (Kerkhof 1a). Gratis entree.
  Fotografencollectief De Zutphense bestaat dit jaar maar liefst 95 jaar. Leden van deze groep tonen hun mooiste werken in de Witte Vleugel. Vrijwel alle fotografen hebben hun eigen specialiteit, van portret tot journalistiek, van figuratief tot abstract.

  De Zutphense 95 Gertjan Van de Meent (Groot)

  Praktische informatie

  Meer informatie is te vinden op www.fotozomer.nl. Een gratis programmaboekje (met daarin ook alle locaties van Een Andere Kijk op Zutphen) is gratis verkrijgbaar bij VVV Zutphen en aan de kassa van World Press Photo Zutphen in de Walburgiskerk.

  Add comment