Inverto Logo
Super Clean Personal Portfolio
Hey, I am Inverto. Super Clean Personal Portfolio WordPress Theme. Built with emphasis on clean, content oriented, modern & minimalistic design.

Recent Work
  Go to Portfolio
  Latest Tweets
  Follow us on Twitter
  Follow me
  World Press Photo Zutphen

  Persbericht World Press Photo naar Zutphen

  19 februari 2015/Pers

  Tentoonstelling in Walburgiskerk van 7 tot en met 28 juli

  ZUTPHEN, 19 februari 2015 – De indrukwekkende internationale tentoonstelling World Press Photo komt in 2015 naar Zutphen. Van 7 tot en met 28 juli is de tentoonstelling te zien in de Walburgiskerk in Zutphen. Deze reizende expositie was niet eerder zo dichtbij. Zutphen mag zich daarmee voegen in het rijtje van grote wereldsteden zoals Tokyo, Toronto en Mexico City. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, die zich als hoofdsponsor aan dit evenement heeft verbonden.

  Een goede nieuwsfoto heeft impact. Al meer dan een halve eeuw stelt World Press Photo jaarlijks een indrukwekkende tentoonstelling samen met de meest opvallende (nieuws)foto’s van het afgelopen jaar. Een internationale jury heeft op 11 februari de winnende foto’s bekendgemaakt. De tentoonstelling met al deze foto’s is als eerste in Amsterdam te zien en meteen daarna komt ze naar Zutphen.

  Sint Walburgiskerk

  In de Sint Walburgiskerk heeft de organisatie, de stichting Zutphen: Doen! een prachtige locatie gevonden om de foto’s tot hun recht te la­ten komen. „Dit wordt een uniek evenement dat heel goed past bij onze historische binnenstad”, aldus voorzitter Peter Meulenbroek. „We verwachten veel belangstellenden voor de tentoonstelling in Zutphen, uit een grote regio rondom de Hanzestad, die een bezoek aan World Press Photo wellicht zullen com­bineren met een dagje uit in onze stad. Daarom zien we ook volop kansen voor culturele instellingen, horeca en andere bedrijven om in te haken op het thema fotografie en World Press Photo in het bijzonder. Wellicht kunnen we met deze tentoonstelling en een groot aantal activiteiten hier omheen met de jaren uitgroeien tot de fotografiehoofdstad van het Oosten.”

  Een bezoek aan de fototentoonstelling is een goede gelegenheid voor een dagje Zutphen. De oude Hanzestad aan de IJssel heeft een prachtige binnenstad, mooie musea en een uniek winkelaanbod.

   

  Fotobijschrift (credits verplicht bij publicatie):

  World Press Photo of the Year 2013

  John Stanmeyer, USA, VII for National Geographic

  26 February 2013, Djibouti City, Djibouti

  African migrants on the shore of Djibouti city at night, raising their phones in an attempt to capture an inexpensive signal from neighboring Somalia—a tenuous link to relatives abroad. Djibouti is a common stop-off point for migrants in transit from such countries as Somalia, Ethiopia and Eritrea, seeking a better life in Europe and the Middle East.

  Add comment