Persbericht World Press Photo naar Zutphen

 Persbericht World Press Photo naar Zutphen

Tentoonstelling in Walburgiskerk van 7 tot en met 28 juli

ZUTPHEN, 19 februari 2015 – De indrukwekkende internationale tentoonstelling World Press Photo komt in 2015 naar Zutphen. Van 7 tot en met 28 juli is de tentoonstelling te zien in de Walburgiskerk in Zutphen. Deze reizende expositie was niet eerder zo dichtbij. Zutphen mag zich daarmee voegen in het rijtje van grote wereldsteden zoals Tokyo, Toronto en Mexico City. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, die zich als hoofdsponsor aan dit evenement heeft verbonden.

Een goede nieuwsfoto heeft impact. Al meer dan een halve eeuw stelt World Press Photo jaarlijks een indrukwekkende tentoonstelling samen met de meest opvallende (nieuws)foto’s van het afgelopen jaar. Een internationale jury heeft op 11 februari de winnende foto’s bekendgemaakt. De tentoonstelling met al deze foto’s is als eerste in Amsterdam te zien en meteen daarna komt ze naar Zutphen.

Sint Walburgiskerk

In de Sint Walburgiskerk heeft de organisatie, de stichting Zutphen: Doen! een prachtige locatie gevonden om de foto’s tot hun recht te la­ten komen. „Dit wordt een uniek evenement dat heel goed past bij onze historische binnenstad”, aldus voorzitter Peter Meulenbroek. „We verwachten veel belangstellenden voor de tentoonstelling in Zutphen, uit een grote regio rondom de Hanzestad, die een bezoek aan World Press Photo wellicht zullen com­bineren met een dagje uit in onze stad. Daarom zien we ook volop kansen voor culturele instellingen, horeca en andere bedrijven om in te haken op het thema fotografie en World Press Photo in het bijzonder. Wellicht kunnen we met deze tentoonstelling en een groot aantal activiteiten hier omheen met de jaren uitgroeien tot de fotografiehoofdstad van het Oosten.”

Een bezoek aan de fototentoonstelling is een goede gelegenheid voor een dagje Zutphen. De oude Hanzestad aan de IJssel heeft een prachtige binnenstad, mooie musea en een uniek winkelaanbod.

 

Fotobijschrift (credits verplicht bij publicatie):

World Press Photo of the Year 2013

John Stanmeyer, USA, VII for National Geographic

26 February 2013, Djibouti City, Djibouti

African migrants on the shore of Djibouti city at night, raising their phones in an attempt to capture an inexpensive signal from neighboring Somalia—a tenuous link to relatives abroad. Djibouti is a common stop-off point for migrants in transit from such countries as Somalia, Ethiopia and Eritrea, seeking a better life in Europe and the Middle East.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *