PERSBERICHT Scholen bezoeken World Press Photo in Zutphen

ZUTPHEN, 28 juni 2018 – Scholen uit het voortgezet onderwijs bezoeken de World Press Photo-tentoonstelling in Zutphen. De leerlingen van middelbare scholen in Zutphen krijgen een les fotojournalistiek waarin ze stilstaan bij de verhalen achter de foto’s. Ze leren hoe een persfoto nieuws kan vertellen en wat ook over het belang van persvrijheid wordt gediscussieerd. Daarna bezoeken met hun groep de tentoonstelling.

Het stond al vanaf de eerste editie in 2015 op het verlanglijstje van de het bestuur van de stichting Zutphen: Doen! Deze stichting, bestaande uit de vijf ondernemers Peter Meulenbroek, Arjen Woudenberg, Hans van Geffen en Patrick en Fiona van Gemert, organiseert al voor de vierde keer de foto-expositie in Zutphen. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs biedt de wedstrijd veel aanknopingspunten om met elkaar te discussiëren over nieuws, fotojournalistiek, ethiek en persvrijheid. Zij worden uitgedaagd beter naar foto’s te kijken.

Omdat de tentoonstelling de voorgaande jaren tegelijk met de schoolvakanties begon, was het lastig de verbinding met de scholen te maken. Dit jaar is Zutphen: Doen! erin geslaagd de tentoonstelling een week vóór de zomervakantie naar de stad te halen. Daardoor kunnen schoolklassen de tentoonstelling bezoeken. De Praktijkschool, Isendoorn College, Baudartius College en Stedelijk Lyceum maken hier gebruik van. Fotograaf Patrick van Gemert, die vanuit Zutphens Persbureau voor onder andere dagblad de Stentor fotografeert, tevens bestuurslid, verzorgt gastlessen op de scholen.

Fotobijschrift:  Stichting Zutphen: Doen! met van links naar rechts Arjen Woudenberg (KMuitgevers), Peter Meulenbroek (Hollands Pracht), Fiona de Heus (Zutphens Persbureau), Patrick van Gemert (Zutphens Persbureau) en Hans van Geffen (Hans van Geffen bedrijfsadvies). (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *