Inverto Logo
Super Clean Personal Portfolio
Hey, I am Inverto. Super Clean Personal Portfolio WordPress Theme. Built with emphasis on clean, content oriented, modern & minimalistic design.

Recent Work
  Go to Portfolio
  Latest Tweets
  Follow us on Twitter
  Follow me
  World Press Photo Zutphen

  Winnares langetermijnprojecten Carla Kogelman komt naar Zutphen

  11 juli 2018/Nieuws
  De Nederlandse fotograaf Carla Kogelman maakte in 2008 de overstap van theater naar fotografie en heeft sindsdien talloze prijzen gewonnen. (foto Sonja Liebhart)

  Carla Kogelman. (foto Sonja Liebhart)

  Lezing 15 juli in Luxor

  De Nederlandse fotograaf Carla Kogelman won dit jaar de eerste prijs in de categorie langetermijnprojecten. Zij volgt sinds 2012 twee zusjes in een klein dorpje (170 inwoners) in het geïsoleerde Waldviertel in Oostenrijk. De zussen leiden een onbezorgd bestaan van zwemmen en (buiten) spelen. Kogelman bezoekt de familie meestal een paar weken in de zomermaanden. Een aantal foto’s uit haar serie maakt deel uit van de World Press Photo 18-tentoonstelling. Zelf komt Kogelman op zondagmiddag 15 juli naar Zutphen om over haar werk te verhalen. Kaarten à 12,50 kunnen worden besteld op www.worldpressphotozutphen.nl.

  Carla Kogelman (1961) heeft al diverse prijzen op haar conto, ook bij World Press Photo. In 2014 won ze met een foto uit dezelfde serie de prijs in de categorie portretten. Voordat ze in 2008 overstapte op fotografie werkte ze 25 jaar in de theaterindustrie. Daarna studeerde ze af aan de Fotoacademie, bij Joost van den Broek, met als specialisatie documentaire, journalistiek en portret. Een maand later sleepte ze al haar eerste prijs in de wacht, de Zilveren Camera voor haar portretten van acteurs backstage,. Daarna won ze talloze prijzen, onder meer de Happiness on the Move Award in Cortona (Italië), de Alfred Fried Photography Award en de SO 2013 Award.

  Zwartwit

  Ze heeft een opvallende eigen stijl: zwartwit portretten die het dagelijks leven illustreren op een poëtische, tijdloze en herkenbaar wijze. Ze is gefascineerd door de eigenzinnige leefwereld van kinderen en de backstage wereld van theater, film en sport. Haar werk is terug te vinden in magazines en kranten. Tevens geeft Kogelman masterclasses en workshops in binnen- en buitenland. Haar boek over de serie I am Waldviertel verschijnt in november.

  De lezing op 15 juli in het Luxor Theater aan de Houtmarkt in Zutphen gaat over haar fascinaties, werkwijze en aanpak. Na afloop van de lezing is er gelegenheid vragen te stellen en de tentoonstelling te bezoeken.

  Fotobijschrift: De Nederlandse fotograaf Carla Kogelman maakte in 2008 de overstap van theater naar fotografie en heeft sindsdien talloze prijzen gewonnen. (foto Sonja Liebhart)

  Add comment