World Press Photo in Zutphen gaat door

World Press Photo in de Walburgiskerk te Zutphen. Foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
World Press Photo in de Walburgiskerk te Zutphen. Foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

World Press Photo in Zutphen gaat door deze zomer! Hoewel het na zes jaar inmiddels een vanzelfsprekendheid lijkt dat de internationale fototentoonstelling elke zomer in Zutphen te zien is, was het nu toch spannend door het aanhouden van de pandemie. Gelukkig is nu de kogel door de kerk: van 9 juli tot en met 1 augustus is de expositie te zien in de Walburgiskerk.

“Het is ontzettend fijn dat het kan doorgaan. Jaarlijks komen duizenden mensen naar Zutphen voor de tentoonstelling en we hopen ook nu weer bezoekers naar de binnenstad te trekken. We verwachten veel Nederlanders die op vakantie gaan in eigen land. Natuurlijk volgen we alle regels van het RIVM op. Immers, de veiligheid van de bezoekers en onze vrijwilligers staat voorop”, aldus bestuurslid Patrick van Gemert.

Bezoekers van de tentoonstelling dienen zich aan het protocol te houden. Bij de entree op www.worldpressphotoinzutphen.nl zullen de regels weer duidelijk worden gecommuniceerd. Afgelopen jaar hebben we gezien dat het vooraf reserveren prima heeft gewerkt, ook de vaste route door de tentoonstelling en het boekje met de bijschriften werd bijzonder prijs gesteld door de bezoekers. Ook dit jaar zullen de bezoekers op eenzelfde wijze de tentoonstelling kunnen bezichtigen.

Reserveer tickets

De serie foto’s is ook dit jaar zeker weer de moeite waard. Een internationale jury koos de winnaars in de acht categorieën van  deze 64e editie van de jaarlijkse wedstrijd. Overall winnaar is de foto The first embrace van de Deense fotograaf Mads Nissen. Hij is geen onbekende van ons, want in 2015 won hij ook al de World Press Photo met zijn foto van Jon en Alex. Mads Nissen kwam toen zelfs naar Zutphen om over zijn werk te vertellen.

Deze en alle andere winnende foto’s in alle categorieën, zowel enkelbeeld als series, zijn vanaf 9 juli allemaal in Zutphen te zien.

Wie de tentoonstelling wil zien, kan binnenkort reserveren op de website www.worldpressphotoinzutphen.nl voor een tijdsslot. De tickets kosten 5 euro per persoon.