Inverto Logo
Super Clean Personal Portfolio
Hey, I am Inverto. Super Clean Personal Portfolio WordPress Theme. Built with emphasis on clean, content oriented, modern & minimalistic design.

Recent Work
  Go to Portfolio
  Latest Tweets
  Follow us on Twitter
  Follow me
  World Press Photo Zutphen

  World Press Photo Zutphen en Zomer Academie Zutphen werken samen

  7 juli 2018/Nieuws

  Zomer Academie ZutphenDe stichting Zutphen: Doen! vindt het belangrijk om samen te werken met organisaties in de stad en zoekt graag de verbinding. Dit jaar is dat onder meer de Zomer Academie Zutphen. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen genieten van muziek en muziekliefhebbers van prachtige foto’s. Op donderdag 5 juli omlijst Johannette Zomer, sopraanzangeres en initiatiefnemer van de Zomer Academie Zutphen, met andere musici de officiële opening van World Press Photo Zutphen (alleen voor genodigden).

  Van 4 tot en met 8 juli strijkt de Zomer Academie Zutphen weer vijf dagen neer in Zutphen met het thema: Venetië aan de IJssel. In de stad vinden masterclasses, presentaties, workshops en concerten plaats. De focus ligt vijf dagen lang op de authentieke uitvoeringspraktijk (vocaal en instrumentaal). Een unieke kans voor professionele musici, studenten en gevorderde amateurs om lessen te ontvangen van docenten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het resultaat van de masterclasses; studenten en meesters geven meer dan 25 concerten op de mooiste locaties in Zutphen, van intiem klein tot galmend groot.

  Baderorgel

  Een van die locaties is de Walburgiskerk. Hier staat het beroemde Henrick Baderorgel. Met zijn prachtige renaissanceklanken en zijn laat-barokke toevoegingen behoort het tot de fraaiste orgels van Nederland. Daarnaast staat in het koor van de kerk het Ahrendorgel en in de Credokapel het Hillebrandorgel, een kabinetorgel. Klaas Stok geeft, als vaste bespeler van het Baderorgel, de masterclass orgel in de Walburgiskerk op donderdag 5 juli en vrijdag 6 juli van 9.00 tot 10.30 uur, afsluitend is op zaterdag 7 juli van 17.30 tot 18.30 uur het presentatieconcert Clarin e Canto (zang, trompet en orgel).

  Goedenachtconcerten

  Verder zijn er twee “goedenachtconcerten” van 22.20 tot 23.15 uur in de Walburgiskerk. Donderdag 5 juli is dit “Reflecties van Venetië”. Het optreden van Tim Pardijs, stadsdichter van Zutphen, met quotes, proza en poëzie, wordt omlijst door Venetiaanse Renaissance muziek. Op vrijdag 6 juli staat “Anno Nu” op de agenda; een concert met hedendaagse “barok” van onder andere Pärt, Gubaidulina en Nysted.

  Slotconcert

  De Zomer Academie Zutphen sluit het vijfdaagse festival af in de Walburgiskerk. Het slotconcert is onderdeel van een wandelconcert. Bezoekers van de World Press Photo kunnen vanaf 17.30 uur gratis meegenieten van het slotconcert. De muziek, Bach’s Actus Tragicus BWV 106, is speciaal uitgezocht bij de sfeer van de foto’s van dit jaar.

  Masterclasses

  Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de masterclasses is er een speciale masterclassdagkaart. Bezoekers voor het festival kunnen kaarten kopen voor losse concerten of passe-partout per dag (inclusief de masterclasses). Daarnaast is er een speciale aanbieding voor jongeren t/m 18 jaar. Meer informatie via www.zomeracademiezutphen.nl. De kaartverkoop van de concerten is gestart via de website en op de festivaldagen bij Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 Zutphen.

  Add comment